T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / YILDIRIM - Faik Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Tarihçemiz

FAİK ÇELİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARİHÇE

Bursa ili Yıldırım ilçesi, Vatan mahallesinde bulunan okulumuz: İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Beyçelik A.Ş arasında imzalanan protokolle yapılmıştır.

Eğitime %100 destek kampanyası çerçevesinde yapılan okulumuzun temeli 10 Nisan 2005 tarihinde atılmış;1 yıl gibi kısa bir sürede okul, eğitim öğretime hazır hale getirilmiştir.

Türkiye Cumhuriyetinin, vazgeçilmez nitelikleriyle, çağdaşlaşma sürecinin devamı için sanayileşmenin kaçınılmaz bir zorunluluk olduğunu bilen başarılı iş adamı Beyçelik Kalıp ve Yan San. A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Faik ÇELİK, aynı zamanda çağdaş cumhuriyetimizin ileri demokrasiyle taçlandırılması gereğine de yürekten inanmakta, eğitimli insanların ülke barışına, huzuruna ve üretimine daha faydalı olacağı düşüncesiyle tüm maddi ve manevi desteğini ülke insanına özellikle gençliğine vermekte tereddüt etmemektedir. Bu inançladır ki, kendi adını taşıyan okulu yaptırmış ve ülkesine armağan etmiştir.

Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz.

20 Eylül 2006 tarihinde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ' nın da katıldığı görkemli bir törenle resmi açılışı yapılmıştır. Türkiye'nin gelişmekte ve sanayileşmekte öncü illerinden biri olan Bursa'mızın, mesleki ve teknik eğitim alanında yetişmiş, kalifiye eleman ihtiyacını karşılamayı hedefleyen merkezdeki 6 kız meslek lisesinden biridir.

Okulumuz 11.593 metrekare arsa üzerinde 3.519 metrekare kapalı alana sahip 3 kat olarak inşa edilmiştir.1550 öğrenci kapasiteli okulumuz 32 dersliklidir. Ayrıca 7 atölye,1 Fen ve 1 Bilgisayar Laboratuarı, Kütüphane, Spor Salonu, Kongre Salonu Kafeterya ve kantin bulunmaktadır.

2006–2007 Eğitim-Öğretim yılında okulumuz açıldığında;

— El Sanatları Teknolojisi

— Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanları mevcut olan okulumuz

2007-2008 Eğitim-Öğretim yılında okulumuz bünyesinde Gıda Teknolojisi alanında eğitim vermek üzere 03.08.2007 tarih ve 480- 2813 sayılı bakanlık onayı ile Faik Çelik Kız Teknik Lisesi açılmıştır.

2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında Kız Meslek Lisesi Kapsamında;

- Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri Alanı

- Grafik ve Fotoğraf Alanı

- Gıda Teknolojisi Alanı

- Yiyecek-İçecek Hizmetleri Alanı açılmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokolle okullarda başlatılan "Beyaz Bayrak" kampanyasına katılan okulumuz bayrağı almaya hak kazanarak öğrencilerine sağlıklı hijyenik ve temiz bir ortam sağladığını her yıl tescil etmeye devam etmektedir.

Yönetimde kaliteli yaklaşımlara inan okulumuz çalışmalarına başlamış ve açılışının 2. yılında 08.05.2008 tarihinde bu çalışmalarını TSE'den alınan ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistem Belgesiyle tescillenmiştir. Türkiye'de bu belgeye almaya hak kazanan 2. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olmuştur. 2011-2012 eğitim-öğretim yılında da TS EN ISO 9000 belgesi almaya hak kazanan ilk ve orta dereceli 32 okuldan biri olmuştur.

Mesleki eğitim alanında başarılı öğrenciler yetiştiren, çevreye duyarlı LİDER bir kurum vizyonunu benimseyen Faik Çelik Meleki ve Teknik Anadolu Lisesi daha şimdiden;

Her yeni günü üretmek için fırsat sayan bir ruha sahiptir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.12.2012 - Güncelleme: 26.09.2019 10:16 - Görüntülenme: 7005
  Beğen | 2  kişi beğendi